Isnin, 5 September 2016

Penyakit Migrain dan Ubatnya.

Penyakit Migrain dan Ubatnya.


Migrain atau sakit kepala yang sering dipanggil sakit kepala sebelah throbbing sering disertai dengan loya, muntah-muntah. Penghidap akan biasanya sensitif terhadap cahaya, Bunyi, bahkan bau-bauan. -Sakit kepala yang paling sering hanya pada satu sisi kepala, kadang-kadang bergerak ke bahagian itu, tetapi ia boleh menjadi pada samaada kedua bahagian kepala sekali gus.  Migrain adalah kadang-kadang agak sukar untuk membezakan dengan jenis lain sakit kepala. Sakit kepala disebabkan oleh masalah sinus atau otot leher penegangan disebabkan mempunyai gejala yang sama seperti tanda-tanda Migrain. Migrain yang boleh berlaku dengan penyakit-penyakit lain seperti asma dan kemurungan. Penyakit yang sudah teruk, seperti ketumbuhan atau jangkitan, juga boleh menyebabkan simptom yang sama daripada Migrain. Walau bagaimanapun, kejadian ini adalah sangat jarang berlaku.

Migrain terbahagi kepada 2 golongon yang besar, iaitu: 
1. Migrain biasa (Migrain tanpa aura): kebanyakan penghidap Migrain masuk ke dalam jenis ini. Migrain biasanya ditandakan dengan sakit kepala throbbing di satu pihak dengan sederhana kepada keamatan lebat dan semakin parah pada masa aktiviti. Migrain juga disertai dengan loya, muntah, sensitiviti terhadap cahaya, bunyi dan bau. Sakit kepala akan sembuh dalam tempoh 4-72 jam, walaupun jika tidak dirawat.
2. klasik Migrain (Migrain dengan aura): jenis klasik, Migrain, biasanya didahului dengan aura yang dinamakan gejala-gejala yang berlaku dalam masa 30 minit sebelum Migrain yang berlaku. Migrain klasik adalah 30% daripada semua Migrain.  Punca sebenar  penyebabkan Migrain  masih tidak jelas. Diharapkan, kehadiran hiperaktiftas impuls elektrik otak meningkatkan aliran darah di dalam otak, darah dilasi berlaku akibat otak serta proses keradangan. Dilasi dan keradangan membawa kepada bermulanya kesakitan dan gejala-gejala lain, seperti rasa loya. Semakin teruk keradangan yang berlaku, lebih berat juga mengalami Migrain. Ia adalah diketahui bahawa faktor-faktor genetik memainkan peranan terhadap bermulanya Migrain

Gejala Migrain
Gejala Awal : Satu atau dua hari sebelum timbul migrain, penderita biasanya mengalami gejala awal seperti lemah, menguap berlebih, sangat menginginkan suatu jensi makanan (mislanya coklat), mudah tersinggung, dan gelisah.
Aura : Hanya didapati pada migrain klasik. Biasanya terjadi dalam 30 menit sebelum timbulnya migrain. Aura dapat berbentuk gangguan penglihatan seperti melihat garis yang bergelombang, cahaya terang, bintik gelap, atau tidak dapat melihat benda dengan jelas. Gejala aura yang lain yaitu rasa geli atau rasa kesemutan di tangan. Sebagian penderita tidak dapat mengucapkan kata-kata dengan baik, merasa kebas di tangan, pundak, atau wajah, atau merasa lemah pada satu sisi tubuhnya, atau merasa bingung. Penderita dapat mengalami hanya satu gejala saja atau beberapa macam gejala, tetapi gejala ini tidak timbul bersamaan melainkan bergantian. Suatu gejala aura biasanya menghilang saat nyeri kepala atau gejala aura yang lain timbul. Namun kadang-kadang gejala aura tetap bertahan pada permulaan sakit kepala.
Sakit kepala dan gejala penyerta : Penderita merasakan nyeri berdenyut pada satu sisi kepala, sering terasa di belakang mata. Nyeri dapat berpindah pada sisi sebelahnya pada serangan berikutnya, atau mengenai kedua belah sisi. Rasa nyeri berkisar antara sedang sampai berat.
Cara Atasi
1 - Berbekam darah  pada Point dikepala
2 - Letakkan kepala dibawah kaki di atas dapat mengurangkannya

3 - Dengan melakukan jogging tanpa henti lebih kurang 3 km dapat menggurangkannya
dipercayai darah yang di pam dari jantung dapat melepaskan sangkutan pembuluh.

 
4. Mengurut dapat mengurangkannya. Point utama di sebelah atas bahu dan di bejul permulaan hujung rambut dan di kepala berdekatan dengan sekven


 Kunjungi ( http://sha3622.blogspot.Com ) untuk info seterusnya.

2 ulasan:

 1. trik mengatasi Ejakulasi Dini – tidak hanya ukuran Penis yg ajaib mengobral pertanyaan yang kerap dihadapi pasangan suami wanita yakni perkara ejakulasi dini. pertanyaan ini cukup serius dikarenakan dialami lumayan tidak sedikit pria dan ikut mempengaruhi mutu pertalian seks mereka. tidak sedikit laki laki yang menyadari pentingnya menurunkan kepuasan bagi pasangannya.

  faktor ini dapat mempengaruhi keharmonisan sebuah hubungan dan memelihara hubungan supaya tetep kekal dan mesra. urusan ejakulasi dini muncul didasari alamat bukti bahwa sekitar udara memerlukan dikala yg jauh obsolet buat menggapai akhir klimaks saat satu buah pasangan tambah berhubungan intim, bahkan ada masih yg kesulitan mengalami orgasme kala berhubungan dgn pasangannya. cara mengalahkan Ejakulasi Dini

  era yg pass panjang diwaktu berhubungan intim dipercaya memberikan sensasi yang lebih untuk dirasakan saat berhubungan badan. Penetrasi yang dilakukan dekat ketika yg lebih bahari berpengaruh kembali dengan mungkin saja pencapaian orgasme yang lebih mengobral perihal – faktor inilah yang mendasari munculnya keluhan ejakulasi dini.

  Apabila pertanyaan masih belum sanggup terpecahkan serta-merta menghubungi dokter spesialis andrologi Klinik apollo pada wawancara lebih lanjut di Hotline No. (021)-62303060.

  Dimana Berobat Bila Kulup panjang | Apakah Bahaya Kulup terlalu panjang ?

  Tips apabila mengalami Ejakulasi dini | Klinik tempat sunat murah

  Konsultasi spesialis kelamin | Free Chat

  BalasPadam